Ulei aromat cu ardei iute

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Ulei aromat cu ardei iute
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Este un excelent acompaniament pentru mancarurile cu taitei si coltunasi si este “ingredientul secret” din multe mancaruri populare ale provinciei Sichuan.
stelute
Ingrediente : 10-12 ardei iuti mici (3-5 cm lungime) si uscati 1/2 cana ulei de alune 1 lingura ulei de susan (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se indeparteaza coditele ardeilor, se curata de seminte si se toaca mai grosier, sau se proceseaza 20 de secunde intr-un blender. Se pun apoi intr-un borcan termorezistent dotat cu un capac ermetic.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, pana ce incepe sa fumege. Se continua incalzirea alte 20-30 de secunde. Se ia tigaia de pe flacara. Se asteapta 3 minute, ca sa se raceasca pe la 225-240 °C.
Se toarna uleiul peste fulgii de ardei iute si se adauga uleiul de susan. Se lasa sa se raceasca, cel putin 1 ora, pentru a da timp gusturilor sa se amestece, si se strecoara uleiul. Fulgii de ardei iute se pot pastra pentru a fi folositi in alte retete. Bine inchis si pastrat la frigider, uleiul rezista cel putin 1 luna.
Se foloseste pentru asezonarea diferitelor retete sau ca dip.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.