Ura Maki – Sushi pe dos

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ura Maki – Sushi pe dos
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 foi de alge nori 500 g orez pentru sushi, fiert (vezi reteta mai jos) ghimbir murat umpluturi diverse: felii de tipar, felii de castravete, creveti fierti – topping de oua fierte tari, tocate fasii de ton si de somon, felii de castravete, maioneza, avocado – topping de seminte de susan fasiute de calamari, pasta de prune, felii de castravete, felii de daikon – topping de tobiko (icre de peste zburator) rosii-uscate-la-soare, branza Feta faramitata, felii de castravete – topping de ceapa verde, tocata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 24 bucati Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se intinde o foaie de nori peste un covoras de bambus (makisu). Peste nori, se intind 125 g orez fiert. Cu degetele ude, se preseaza orezul uniform, pana la marginile foii nori.
Se pune peste orez o foaie de plastic si se rastoarna totul cu grija, astfel ca orezyl sa fie dedesubtul foii nori. Se pune deoparte covorasul de bambus.
Se aranjeaza una dintr eumpluturi pe centrul foii de alge. Se ruleaza cu grija, folosind foaia de plastic.
Se scoate cu grija plasticul. Se pene topping-ul si se taie ruloul de sushi cu un cutit ascutit, cu lama uda.
Se repeta operatia si cu celelalte tipuri de umpluturi. Se servesc cu ghimbir murat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.