Usturoi copt la cuptor

Cautare:
SMS Fotbal
anexe / sos
Usturoi copt la cuptor
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 capatana mare de usturoi 1 lingurita unt 1 crenguta de rozmarin proaspat (sau 1/4 lingurita uscat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : armeneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 1 capatana Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se decojeste stratul exterior al capatanii de usturoi, lasand restul intact. Se asaza capatana pe un strat dublu de folie de aluminiu; deasupra ei se asaza untul si rozmarinul. Se impatureste peste usturoi folia si se inchide bine.
Se da la cuptor, la 170C timp de 1 ora. Se scoate si se stoarce capatana, usturoiul copt tasnind din coaja individuala a cateilor. Coaja se arunca.
Usturoiul se poate consuma ca atare, cu paine sau legume, sau poate fi folosit la asezonarea mancarurilor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.