garnituri / legume si fructe
Varza iute-acrisoara
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Varza, desi a intrat relativ recent in repertoriul culinar chinez, este des folosita in mancarurile gatite prin procedeul stir-fry, caci astfel ii creste dulceata in timp ce se minimizeaza potentialul miros neplacut.
Vegetalele de tipul verzei nu sunt usor de taiat bucatele uniforme, dar un stir-fry eficient depinde de uniformitatea bucatelelor.
Ingrediente :
450 g varza alba, ferma
1 lingura ulei de alune
10 boabe de piper de Sichuan, sau mai multe, dupa gust
3 ardei iuti uscati, tocati grosier
1/2 lingurita sare
1 lingurita otet de vin alb
1/2 lingurita ulei de susan
1/4 lingurita zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Pentru a prepara varza, se arunca frunzele exterioare si cele cu nervuri tari. Se toaca varza patratele de 3 cm. Se spala cu grija, in apa rece.
Se incinge uleiul intr-un wok fierbinte; se gateste piperul de sichuan pana ce incepe sa miroasa. Se adauga ardeii iuti. Se arunca varza in wok, in cateva transe rapide, se sareaza si se stir-fry 2 minute.
Se adauga otetul, uleiul de susan si zaharul si se gateste inca 1-2 minute, pana ce este frageda. Se serveste imediat.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.