Vinete aromate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Vinete aromate
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 vanata mare 4 linguri sos de soia 1 lingura amidon 3 linguri zahar 1/4 cana otet din vin alb 1/4 cana apa 1 lingura vin rosu sec 1 lingurita fulgi de ardei iute 6 feliute ghimbir 4 cepe verzi, tocate, separat partea alba de frunze
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cambodgiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se inlatura coada vinetei apoi se taie cubulete. Se presara cu sare si se lasa sa se scurga intr-o sita, cca. 15 minute. Se stoarce (apasand-o cu fundul unei linguri) ca sa iasa cat mai mult lichid.
Se amesteca intr-un castronel sosul de soia, zaharul, otetul si apa.
Se incalzeste 1 lingura de vin rosu sec intr-o tigaie. Se adauga ardeiul iute si se amesteca bine. Se adauga apoi ghimbir si partea alba a cepelor verzi. Se amesteca 2-3 minute, pe foc mediu. Se adauga apoi bucatelele de vanata si se soteaza 8-10 minute, amestecand ocazional, pana ce vanata este facuta. La nevoie, se adauga putina apa sau vin rosu sec, ca sa nu se arda.
Se adauga mixtura de sos de soia si se gateste pana ce se evapora majoritatea lichidului, cca. 5 minute.
Se combina 2 linguri apa cu amidonul.
Se adauga frunzele de ceapa verde si apa cu amidon. Se amesteca la foc mic pana se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea se serveste calda, cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.