Vinete cu ardei grasi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Vinete cu ardei grasi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Aceasta metoda de a gati vinetele, combinand brezarea cu stir-fry, da o moliciune interesanta mancarii si un aspaect foarte atractiv. Se folosesc vinete lungi, asiatice, care nu necesita sarare prealabila si scurgere a lichidului.
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de alune 1 catel de usturoi, tocat marunt 3 vinete, taiate in jumatate pe lungime, si apoi taiate pe diagonala, in bucati de 2-3 cm 1 lingurita otet de orez alb 1 ardei gras rosu, taiat rondele subtiri 2 linguri sos de soia light 1 lingurita zahar 1 lingura frunze de coriandru tocate (optional), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul si, cand incepe sa fumege, se adauga usturoiul si se amesteca, se stir-fry pana incepe sa miroasa, dupa care se adauga vinetele. Se prajesc 30 de secunde, amestecand continuu, apoi se adauga otetul. Se micsoreaza flacara si se gatesc 5 minute, cu wok-ul acoperit, amestecand din cand in cand.
Cand bucatelele de vinete sunt moi, se adauga ardeiul gras si se amesteca. Se adauga sosul de soia si zaharul si se gateste, fara capac, 2 minute.
Se stinge flacara si se lasa mixtura sa stea 2 minute. Se transfera pe un platou, se garniseste cu coriandru tocat si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.