Vinete cu iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Vinete cu iaurt
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Este o reteta mai neobisnuita, in care vinetele sunt mai intai coapte in cuptor, apoi gatite in cratita.
stelute
Ingrediente : 2 vinete medii, spalate si sterse cu prosoape de hartie 4 linguri ulei 1 ceapa medie, taiata rondele 1 lingurita seminte de chimion 1 lingurita boia iute 1 lingurita sare 3 linguri iaurt 1 lingurita sos de menta frunze proaspete de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se asaza vinetele pe un platou mare, termorezistent. Se coc 45 de minute in cuptorul incins la 180 °C. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se taie vinetele in jumatate, pe lungime, si, cu o lingura, se racaie miezul si se pune deoparte.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si semintele de chimion si se prajesc 1-2 minute, amestecand constant.
Se adauga boiaua, sarea, iaurtul si sosul de menta i se amesteca bine. Se adauga vinetele in cratita si se gatesc 5-7 minute, amestecand constant, pana ce lichidul este absorbit, iar mixtura este destul de uscata.
Se transfera mixtura de iaurt si vinete pe un platou, se orneaza cu frunze de menta si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.