Vinete in sos picant

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Vinete in sos picant
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Este o reteta foarte versatila, care merge practic cu aproape orice, si poate fi servita si calda, si rece. Este o gustare perfecta, originara din provincia Hyderabad, situata in sudul Indiei.
stelute
Ingrediente : 2 lingurite boabe de coriandru, macinate 2 lingurite seminte de chimion, macinate 2 lingurite miez de nuca de cocos, ras 2 lingurite seminte de susan 2 lingurite seminte de mustar 1 3/4 cana ulei 3 cepe medii, feliate subtire 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1/2 lingurita curcuma 1 1/2 lingurita boia iute 1 1/2 lingurita sare 3 vinete medii, circa 1 kg in total, taiate in jumatate, pe lungime 1 lingura pasta de tamarind 1 1/4 cana apa 1 lingurita seminte de chimion 4 ardei iuti rosii, uscati frunze proaspete de coriandru 1 ardei iute verde, tocat marunt 3 oua fierte tari, taiate in sferturi, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se frig intr-o tigaie, fara ulei, semintele macinate de coriandru si se chimion, impreuna cu miezul de nuca de cocos, semintele de susan si jumatate din semintele de mustar. Se amesteca bine pana cand condimentele incep sa miroasa, apoi se rastoarna intr-un mojar si se macina cat mai bine cu un pisalog.
Se incinge 1 1/4 cana ulei intr-o tigaie si se prajeste ceapa pana ce se face aurie. Se micsoreaza flacara si se adauga ghimbir, usturoi, curcuma, boia si sare; se amesteca bine. Se lasa aceasta mixtura sa se raceasca si se piseaza pana ce formeaza o pasta omogena.
Se fac 4 taieturi, in cruce, pe fiecare jumatate de vanata. Se combina condimentele cu pasta de ceapa si se indeasa aceasta mixtura in despicaturile vinetelor.
Intr-un castron, se amesteca pasta de tamarind cu 3 linguri de apa; se obtine o pasta fina care se pune deoparte.
Se prepara sosul (baghaar) prajind restul de seminte de mustar, semintele de chimion si ardeii iuti uscati in ulriul ramas. Se micsoreaza apoi flacara si se asaza vinetele in uleiul incins; se amesteca cu grija. Se adauga pasta de tamarind si restul de apa si se gatesc vinetele 15-20 de minute, la foc mediu. Se adauga frunzele d ecoriandru si ardeiul iute, verde.
Cand se racesc, se transfera vinetele pe farfurii si se servesc ornate cu feliute de ou fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.