Vinete prajite cu iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Vinete prajite cu iaurt
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3/4 cana cu iaurt 1/3 cana cu apa 1 lingurita de sare 1 vanata medie, taiata rondele subtiri 2/3 cana cu ulei de floarea-soarelui 1 lingurita de seminte de chimion 6 ardei iuti rosii, uscati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune iaurtul intr-un castron si se bate cu o furculita. Se adauga apa si sare si se amesteca bine. Se transfera apoi intr-o salatiera.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga rondelele de vanata si se prajesc, in transe, la foc mediu, intorcandu-le ocazional, pana ce incep sa se rumeneasca si se fac crocante. Se scot din tigaie cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se pastreaza la cald.
Dupa ce toate rondelele de vanata au fost prajite, se micsoreaza flacara si se adauga semintele de chimion si ardeii iuti in uleiul ramas in tigaie. Se prajesc 1 minut, amestecand constant. Se obtine astfel un baghaar (ulei aromat si condimentat).
Se pun rondelele de vanata pe un platou si se toarna sosul de iaurt peste ele. Se toarna apoi deasupra uleiul cu seminte de chimion si ardei iuti. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.