Vinete Sichuan

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Vinete Sichuan
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
In chineza, acest fel de mancare se numeste “vinete cu aroma de peste”. Nu are nici o legatura cu pestele, ci cu amestecul de condimente, tipic pentru felurile de mancare pe baza de peste ale bucatariei din Sichuan, pe care le foloseste si aceasta reteta: usturoi, ghimbir, ceapa verde si ardei iute.
stelute
Ingrediente : ulei de alune, pentru prajit 4 vinete, taiate in jumatate pe lungime, si apoi taiate pe diagonala, in bucati de 2-3 cm 1 lingura sos de fasole si ardei iute 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 lingurite usturoi, tocat marunt 2-3 linguri supa de pui (preparata cu cubulete de concentrat) 1 lingurita zahar 3 cepe verzi, tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un wok fierbinte, se incinge uleiul si se prajesc bucatelele de vinete 3-4 minute, pana ce se rumenesc putin. Se scurg pe prosoape de hartie si se pun deoparte.
Se sterge wok-ul de ulei cu prosoape de hartie si se incing alte 2 linguri de ulei. Se adauga sosul de fasole si ardei iute si se stir-fry rapid, dupa care se adauga ghimbirul si usturoiul si se amesteca pana ce incepe sa miroasa. Se adauga supa, zahar si sos de soia light. Se adauga cubuletele de vinete si se fierb 2 minute. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.