Vita cu legume si cimbru de gradina

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita cu legume si cimbru de gradina
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/4 cana faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 2 kg pulpa vita 4-6 linguri ulei masline 2 cepe mari, tocate 1 capatana usturoi tocat 2 lingurita fulgi de ardei iute uscat 1 lingura cimbru de gradina uscat 2 cani rosii taiate bucatele 2 cani vin rosu sec 1 lingura sos Worcestershire 2 frunze dafin sare si piper, dupa gust 1 kg cartofi rosii, mici 2 gogosari rosii medii, taiati fasii 1 dovlecel mare, taiat bucatele de 2 cm 350 g ciupercute mici patrunjel proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu sare si piper, apoi se tavaleste carnea prin faina (se pastreaza faina ramasa). Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga in tigaie carnea si se rumeneste pe ambele parti (cca. 15 minute). Se scoate carnea pe un platou, iar in tigaie se adauga ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute uscat si cimbru de gradina; se soteaza pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca (5 minute).
Se adauga restul de faina si se amesteca bine pana ce grasimea absoarbe faina. Se adauga rosiile, vinul rosu, foile de dafin si sosul Worcestershire; se da in clocot, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se acopera bine cu un capac. Se fierbe inabusit cca. 2 ore, intorcand ocazional carnea de pe o parte pe alta.
Se adauga apoi cartofii, gogosarii si ciupercutele intregi. Se acopera si se mai fierbe 30-35 minute. Se adauga dovleceii si se fierbe alte 10 minute.
Se presara patrunjel tocat si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.