Vita cu sos de stridii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita cu sos de stridii
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri de ulei de alune 300 g muschi slab de vita (sau de vitel), curatat de grasime si feliat subtire, perpendicular pe fibra 1 catel de usturoi, feliat subtire 2,5 cm bucata de radacina proaspata ghimbir, taiata fasiute subtiri 2 cepe rosii, taiate feliute 1 ardei gras mare si rosu, curatat de seminte si taiat bucati 200 g florete mici de broccoli 6 linguri sos de stridii frunze proaspete de coriandru, pentru ornat 225 g orez cu bob lung 4 cepe verzi, taiate bucatele, pe diagonala 100 g mazare fina, congelata 2 oua, batute 1 lingura de sos de soia light
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Mai intai se fierbe orezul intr-o oala cu apa clocotita, timp de 10-12 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj, pana se face fraged. Se scurge orezul cat mai bine, se readuce in oala, se acopera si se pastreaza cald.
Se incinge un wok sau o tigaie mare si grea, se adauga 1 lingura de ulei si se inclina vasul ca uleiul sa il acopere in mod uniform. Se adauga carnea, usturoiul si ghimbirul si se prajesc la foc iute, amestecand frecvent, timp de 2 minute, sau pana cand carnea s-a rumenit uniform. Se scoate mixtura din wok cu o spumiera si se pune deoparte.
Se incinge ultima lingura de ulei in wok, se adauga apoi ceapa rosie, ardeiul gras si broccoli. Se prajesc la foc iute, amestecand frecvent, timp de 2 minute, sau pana ce ceapa incepe sa se coloreze. Se readuce in wok carnea de vita, cu sucul sau cu tot, apoi se adauga sosul de stridii si se gateste 1 minut.
Cat timp de gatesc carnea si legumele, se incinge 1 lingura de ulei in alt wok, sau tigaie, si se adauga ceapa verde si mazarea. Se prajesc la foc iute, amestecand frecvent, timp de 1 minut, apoi se toarna oul batut si sosul de soia si se continua amestecarea pana ce oul incepe sa se transforme in jumari. Se adauga imediat orezul si se amesteca bine, apoi se lasa sa se gateasca, la foc mediu, 1 minut.
Se pune orezul in castronele, deasupra sa se asaza mixtura de carne si se orneaza cu frunze de coriandru. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.