Vita cu taitei proaspeti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita cu taitei proaspeti
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci chinezesti urechi-de-lemn, uscate 2 linguri de ulei de alune 500 g carne frageda de vita, feliata subtire 1 ceapa, feliata 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei gras verde, curatat si taiat bucatele 3 tulpini de telina, feliate 2 linguri de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 300 ml bulion de vita 4 linguri de sos de fasole neagra 250 g taitei proaspeti, cu oua 4 linguri de patrunjel proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 42 minute
Indicatii :

Se pun ciupercile intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se scurg si se taie bucatile mai mari.

Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-gry carnea pana se rumeneste uniform. Se adauga ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras si telina si se stir-fry 3-4 minute. Se adauga pasta de curry, bulionul si sosul de fasole neagra; se stir-fry 2-3 minute.

Intre timp, se inmoaie taiteii in apa clocotita timp de 3-4 minute, se scurg bine si se adauga in wok. Se presara cu patrunjel si se amsteca. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.