Vita cu taitei si salata de castraveti

Cautare:
fel principal / vita
Vita cu taitei si salata de castraveti
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g muschi de vita 3 linguri sos de ardei iute 4 catei de usturoi, pisati 2 lingurite de sos de peste 4 linguri de suc de limeta 250 g taitei de orez vermicelli 3 castraveti, circa 400 g in total 75 g zahar brun 160 ml otet de orez 2 ardei iuti rosii, mici, taiati rondele subtiri 50 g alune caju prajite, nesarate 1 cana cu frunze proaspete de coriandru, tocate + 2 linguri 1 cana cu frunze proaspete de menta, rupte bucatele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 35 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare bucatile de carne cu sos de ardei iuti, usturoi, sos de peste, 2 linguri de frunze de coriandru si suc de limeta. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat peste noapte.

Se taie castravetii in jumatate si se scobesc de seminte; se feliaza apoi subtire. Se combina zaharul si otetul intr-o cratucioara, la foc iute, amestecand continuu pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe 5 minute, fara a acoperi craticioara, sau pana ce lichidul se reduce la 125 ml. Se combina acest amestec cu castravetele, intr-un castron mare, termorezistent; se amesteca bine, se acopera si se pune in frigider pana ce carnea va fi gatita. Cand se scoate din frigider, se adauga ardeiul iute, alunele, frunzele de coriandru si cele de menta.

Se arunca marinada, iar carnea se frige pe gratar, sau pe o tigaie mare, neaderenta, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 5 minute, la odihna. Se taie apoi felii subtiri.

Intre timp, se acopera taiteii cu apa clocotita si se lasa la inmuiat. Cand sunt fragezi, se scurg bine.

Se amesteca feliutele de carne cu taiteii si salata de castraveti. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.