Se amesteca intr-un castron mare bucatile de carne cu sos de ardei iuti, usturoi, sos de peste, 2 linguri de frunze de coriandru si suc de limeta. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat peste noapte.
Se taie castravetii in jumatate si se scobesc de seminte; se feliaza apoi subtire. Se combina zaharul si otetul intr-o cratucioara, la foc iute, amestecand continuu pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe 5 minute, fara a acoperi craticioara, sau pana ce lichidul se reduce la 125 ml. Se combina acest amestec cu castravetele, intr-un castron mare, termorezistent; se amesteca bine, se acopera si se pune in frigider pana ce carnea va fi gatita. Cand se scoate din frigider, se adauga ardeiul iute, alunele, frunzele de coriandru si cele de menta.
Se arunca marinada, iar carnea se frige pe gratar, sau pe o tigaie mare, neaderenta, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 5 minute, la odihna. Se taie apoi felii subtiri.
Intre timp, se acopera taiteii cu apa clocotita si se lasa la inmuiat. Cand sunt fragezi, se scurg bine.
Se amesteca feliutele de carne cu taiteii si salata de castraveti. Se serveste imediat.