Vita in frunze de piper

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita in frunze de piper
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Reteta este, oarecum asemanatoare, cu sarmalele noastre. Ca invelis pentru umplutura, se folosesc frunze de piper; daca acestea sunt indisponibile, vietnamezii le inlocuiesc cu frunze murate de vita-de-vie.
stelute
Ingrediente : 125 g slanina de porc, tocata marunt 500 g carne de vita, tocata 1 ceapa mica, tocata marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei iute rosu, mic, curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri de sos de peste 1 lingura de zahar 1 lingurita de sare 1 limeta, sucul de la 60 de frunze de piper, sau de vita-de-vie sos nuoc cham nem (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 60 bucati Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de piper si a sosului nuoc cham nem. Se framanta mixtura cu mainile, circa 3 minute.
Intre timp, se inmoaie 60 de scobitori in apa rece, ca sa nu ia foc pe gratar.

Se asaza o frunza de piper, cu partea mai inchisa la culoare in jos, pe o suprafata plana. Se pune in centrul ei cam 1 lingura de umplutura si se ruleaza ca sa se obtina un cilindru subtire, de circa 5 cm lugime si 2 cm diametru. Carnea trebuie sa fie bine acoperita, desi acoperirea celor doua capete laterale este optionala. Se fixeaza frunza de umplutura cu o scobitoare. Se repeta operatia cu restul de umplutura si de frunze.

Se incinge un gratar, sau grill-ul cuptorului, asezand grilajul la circa 12 cm de rezistentele incinse. Se gatesc pachetelele, intorcandu-le de doua ori, circa 8-10 minute. Atentie, caci au tendinta de a se arde repede.
Se servesc cu salata verde si sos nuoc cham nem.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos nuoc cham nem
Ingrediente : 3 catei de usturoi, tocati 8 linguri de sos de peste 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 4 linguri de otet de orez (sau otet de vin alb) 150 ml apa 3-4 linguri de zahar brun 1 morcov, taiat fideluta, sau tocat marunt 60 g miez de papaya verde, taiat fideluta, sau tocat marunt 1/2 lingurita de piper, macinat
Indicatii : Se piseaza intr-o piua usturoiul cu ardeiul iute, pana se obtine o pasta. Se combina aceasta pasta, intr-un castron, cu sos de peste, otet, apa si zahar si se amesteca pana ce se dizolva zaharul.
Se adauga piperul macinat, morcovul si papaya si se amesteca.