Vita picanta cu cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita picanta cu cartofi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g file de vita 2 linguri de sos de soia 2 linguri de sos de peste 2 linguri de ulei de alune 3-4 radacini de coriandru, tocate 1 lingura de boabe de piper negru, zdrobite 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de zahar de palmier, sau de zahar brun 350 g cartofi, curatati si taiati cubulete 150 ml apa 5-6 cepe verzi, tocate 225 g frunze tinere de spanac orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se taie carnea felii si se pune intr-un vas adanc. Se pun intr-un blender sosul de soia, sosul de peste, 1 lingura de ulei, radacinile de coriandru, boabele de piper, usturoiul si zaharul si se proceseaza pana se obtine o pasta omogena. Se adauga pasta peste carne si se amesteca bine de tot, ca sa feliile sa se acopere uniform. Se acopera vasul cu film alimentar si se pune in frigider, unde se lasa la marinat cel putin 3 ore, preferabil peste noapte.

Se incinge restul d eulei intr-un wok. Se scoate carnea din marinada, pastrand marinada, si se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste. Se adauga marinada si cartofii, impreuna cu apa, si se da amestecul in clocot. Se fierbe 6-8 minute, pana ce cartofii se fac fragezi.

Se adauga ceapa verde si spanacul. Se gatesc la foc mic pana ce spanacul se inmoaie. Se serveste imediat, cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.