Vita stir-fry cu mango

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita stir-fry cu mango
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g carne de vita slaba, taiata fasiute subtiri 3 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita de zahar tos 2 lingurite de sos de soia 1 1/2 lingura de ulei de floarea-soarelui 2 lingurite de ardei iute rosu, uscat si pisat 1 1/2 lingura de miere 2,5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa 4 linguri de otet de orez 1 limeta, sucul de la 1 mango copt, dar ferm, decojit si taiat fasiute 2 prune coapte, dar ferme, feliate 1/4 varza rosie medie, taiata fideluta 55 g frunze de nasturel 1/2 castravete, taiat fasiuse subtiri 1/2 ardei gras rosu, taiat fasiute 3-4 fire de ceapa verde, taiate bucati pe diagonala 45 g de amestec de frunze proaspete de menta si coriandru 2 linguri de alune nesarate, prajite si tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune carnea intr-un castron cu usturoi, zahar si sos de soia si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.
Intre timp, pentru a prepara dressing-ul, se pun intr-o cratita ardei iuti pisati, miere, ghimbir si otet si se adauga incet 250 ml de apa, amestecand. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe mixtura 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga sucul de limeta. Se pune sosul deoparte.
Se combina intr-un castron mango cu prunele, varza rosie, frunzele de nasturel, ardeiul gras, ceapa verde si frunzele de menta si coriandru si se amesteca cu grija. Se pune salata deoparte.
Se incinge un wok, sau o tigaie neaderenta, apoi se adauga uleiul. Se adauga carnea si se stir-fry pana ce fasiutele se rumenesc uniform si sunt gatite dupa preferinta.
Se pune carnea peste salata. Se stropeste cu dressing si se presara cu alune. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.