Vita stir-fry cu sparanghel si ciuperci shiitake

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita stir-fry cu sparanghel si ciuperci shiitake
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g antricot de vita, feliat subtire 3 linguri sos de soia 3 linguri vin de orez Shiaoxing 12 catei de usturoi, pisati 6 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 1 lingura amidon 2 linguri ulei de alune 3 linguri sos de fasole neagra 450 g sparanghel, taiat bucatele 1 lingura sos de ardei iute 120 ml supa de vita (preparata cu cubulete de concentrat) 1 lingurita ulei de susan 6 cepe verzi, tocate marunt sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se amesteca sosul de soia, vinul de orez, jumatate din cantitatea de usturoi si de ghimbir si amidonul. Se adauga carnea in aceasta marinada si se lasa la marinat 30 de minute, cat timp se prepara restul ingredientelor.
Se incinge 1 lingura de ulei de alune intr-un wok fierbinte. Se adauga carnea si se soteaza pana ce isi schimba culoarea si devine aurie. Se scoate din wok si se pune deoparte.
Se sterge wok-ul cu prosoape de hartie, se adauga restul de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga restul de usturoi, ghimbir si sosul de fasole neagra si se stir-fry 1 minut, pana ce incep sa miroasa.
Se adauga sparanghelul si se soteaza 1-2 minute.
Se adauga sosul de ardei iute, carnea si supa de vita. Se da in clocot, se acopera, se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele cateva minute.
Se adauga ceapa verde, uleiul de susan si se asezoneaza cu sare si piper alb, dupa gust.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.