Vita Tandoori cu limete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita Tandoori cu limete
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g muschi de vita 1 catel de usturoi, pisat 75 g de pasta tandoori (vezi reteta mai jos) 4 limete, taiate in jumatae 175 g chutney de mango 200 g iaurt 2 linguri de frunze de coriandru proaspete, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 20 minute
Indicatii :

Se combina carnea cu usturoi si pasta tandoori, intr-un castron mare. Se acopera sis e lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se prajeste carnea pe gratar circa 10-12 minute, pana ce este facuta si rumenita uniform.
Intre timp, se pun pe gratar jumatatile de limeta, pe partea taiata. Se frig 2 minute, pana se rumenesc.
Se amesteca iaurtul cu frunzele de coriandru, intr-un castronel separat.
Se serveste carnea alaturi de jumatatile de limeta, chutney de mango si sosul de iaurt. Se poate acompania cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Taitei cu susan
Ingrediente : 10 catei de usturoi 8 cm bucata ghimbir tocata 1/2 cana pasta de susan 1/2 cana + 2 linguri ulei de susan 1/2 cana vin de orez 1/2 lingurita pasta de ardei iute 1/4 cana miere 1/4 cana suc de limeta 6 linguri zeama de carne de pui 125 g taitei de orez ceapa verde taiata bucati, pentru ornat frunze de coriandru tocate, pentru ornat
Indicatii : Se amesteca usturoiul, ghimbirul, pasta de susan, 1/2 cana ulei de susan, vinul de orez, pasta de ardei iute, mierea, sucul de limeta si zeama de carne intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Se transfera intr-un castron, se asezoneaza cu sare si se lasa deoparte.
Se da in clocot o oala cu apa si putina sare si se fierb taiteii timp de 5 minute. Se scurg si se transfera intr-un castron. Se adauga cele 2 linguri de ulei de susan ramase si se amesteca bine. Se impart taiteii pe farfuriile individuale si se stropesc cu sosul preparat la inceput. Se presara deasupra ceapa verde si frunze de coriandru.