Vita teriyaki

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita teriyaki
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 2 lingurite de ulei de susan 2 catei de usturoi, feliati subtire 600 g muschi de vita, feliat subtire 1 ceapa medie, feliata subtire 250 g muguri de bambus, scursi 50 g muguri de fasole 4 linguri de sos teriyaki (vezi retata mai jos) 6 linguri de bulion de vita (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 450 f taitei hokkien 4 cepe verzi, feliate pe diagonala
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incing ambele uleiuri intr-o tigaie mare, neaderenta; se stir-fry usturoiul si carnea, in transe, pana ce se rumenesc uniform. Se scoate carnea si s e pastreaza la cald.
Se adauga ceapa si muguri de bambus; se stir-fry 2 minute.
Se readuce carnea in tigaie, impreuna cu mugurii de bambus si cei de fasole. Se adauga sosul teriyaki si bulionul. Se da in clocot mixtura, amestecand frecvent.
Intre timp, se inmoaie taiteii in apa fierbinte; se scurg. Se serveste carnea cu taitei, presarata cu ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos teriyaki
Ingrediente : 1/4 cana sos de soia tamary 1 cana apa 4 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa marunt 3 linguri zahar brun 1 catel de usturoi, pisat 2 linguri amidon 1/4 cana apa rece
Indicatii : Se combina intr-o cratita 1 cana apa cu sos de soia, zahar brun, usturoi si ghimbir. Se amesteca bine si se da in clocot, amestecand constant.
Intre timp, se dizolva amidonul in 1/4 cana apa rece si se adauga in cratita. Se amesteca constant pana ce sosul se ingroasa. Daca sosul este prea gros, se adauga putina apa, sau sos de soia, pana ce ajunge la consistenta dorita.