Vita verde

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita verde
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g antricot de vita 3 linguri menta proaspata, tocata 10 g oregano 1 lingurita usturoi, granule 1 lingurita pudra de curry boia de ardei dulce piper verde cateva florete de broccoli 2 dovlecei mici 1 praz taiat rondele 1 ardei rosu taiat fasiute 1 ardei verde taiat fasiute 1 ardei galben taiat fasiute 1 morcov 1 ceapa alba 1 limeta, coaja rasa si sucul de la 1 lingura amidon 50 ml bere 4 lingurite sake 100 ml sos de soia japonez 30 g miere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata carnea de tendoane si ate, se bate bine cu fundul unei sticle de bere, se taie bucatele (cuburi sau fideluta, dupa preferinta), se asezoneaza cu curry, boia, piper, si menta. Se pune intr-o punga ziplock, se toarna peste ea mierea, sosul de soia, berea, sakeul si sucul de limeta; se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se scoate carnea din marinada si se prajeste la foc mediu, intr-un wok sau tigaie mare, pana se rumeneste si este facuta. Se scoate din tigaie cu o spumiera si se pune deoparte.
Se prajesc legumele cate 2 minute, in ordinea: ceapa, morcov, ardei, praz, brocoli si mazare. Se readuce carnea in carnea in wok, se adauga marinada din punga si se gateste la foc mic timp de 20 de minute. Se adauga amidonul dizolvat in prealabil in putina apa rece; se amesteca bine de tot. Se scoate mancarea si se presara cu coaja de limeta rasa.
Se serveste fierbinte, cu orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.