Vita Waldorf

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Vita Waldorf
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 fileuri, circa 140 g fiecare, bine curatate de grasime 1/2 lingura ulei de masline extra virgin 250 g ridichi, feliate cat mai subtire 3 morcovi dati prin razatoare 1 ardei gras galben, mic, curatat de seminte si taiat rondele 3 tulpini de telina, taiate bucatele pe diagonala 3 cepe verzi, taiate bucatele pe diagonala 30 g nuci 55 g stafide 2 mere mici de desert 2 linguri suc de lamaie 100 g ruccola sare si piper 2 linguri mustar cu boabe 3 linguri maioneza 3 linguri iaurt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se unge carnea cu ulei si se asezoneaza cu piper. Se incinge un gratar de fonta, sau o tigaie teflonata, la foc iute, apoi se frige carnea cate 3 minute pe fiecare parte pentru medium-rare, sau 4 minute pentru medium. Acesti timpi sunt calculati pentru fripturi de 2 cm grosime; se ajusteaza timpii pentru grosimi mai mari sau mai mici. Se iau fripturile din tigaie si se lasa sa se raceasca cel putin 15 minute.
Intre timp, se prepara dressingul. Se pun mustarul, maioneza si iaurtul intr-un castron mic si se amesteca bine de tot.
Se pun intr-un castron mare ridichile, morcovii, ardeiul gras, telina, ceapa verde, nucile si stafidele. Se taie merele in sferturi, apoi se taie cubulete si se amesteca cu suc de lamaie. Se adauga merele in castron cu jumatate din dressing si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Cand se serveste, se asaza ruccola pe 4 farfurii, iar langa ea se aranjeaza merele si salata de vegetale. Se taie fripturile in felii si se pun deasupra. Se toarna peste ele dressingul ramas.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.