Weintraubenstrudel (Strudel cu struguri)

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Weintraubenstrudel (Strudel cu struguri)
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos) 1 1/4 cana faina 1 ou batut 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 cana apa calduta 750 g struguri 100 g unt + 3 linguri 2/3 cana pesmet 3 linguri zahar 1/3 cana migdale pisate 1/4 lingurita scortisoara pudra 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri zahar pudra capsuni (sau boabe de struguri), pentru ornat frisca, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala si se scurg bine strugurii; se usuca cu prosoape de hartie. Se taie boabele in jumatate si se curata de seminte.
Se topeste untul intr-o tigaie mare si se prajeste pesmetul pana ce se rumeneste.
Se amesteca zaharul, migdalele, scortisoara si vanilia.
Se intinde un prosop mare pe masa de bucatarie si se presara cu faina. Se intinde foaia de aluat. Se incalzeste cuptorul la 200-220° C.
Se unge foaia de aluat cu unt. Se presara peste 2/3 din foaie pesmetul prajit, peste care se pun struguri, in strat uniform. Se presara amestecul de zahar si migdale deasupra. Se impaturesc marginile neacoperite ale foii peste umplutura si se ruleaza strudelul; se pune in forma de copt si se unge cu unt.
Se coace 45-60 de minute pana ce se rumeneste, devenind auriu-brun. Ocazional, se mai unge cu unt. Se presara din belsug cu zahar pudra, se orneaza cu capsuni, se garniseste cu frisca si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru strudel
Ingrediente : 1 cana faina un varf de sare 1 1/2 lingura unt topit (sau 2 linguri ulei) 1 ou 1/2 cana apa calduta putina margarina (sau unt, sau ulei) unt moale pentru a unge strudelul
Indicatii : Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura in centru. Se adauga in adancitura sarea, untul topit si out. Se amesteca bine. Se framanta pana se obtine o coca moale. Se adauga apa treptat, pana ce coca formeaza un aluat mediu-tare.
Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios, ci are o suprafata matasoasa si lucioasa. Cat timp se framanta, se plesneste aluatul de cateva ori de o suprafata presarata cu faina (ca sa iasa bulele de aer), pana ce este suplu si moale. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei , se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute.