Yigandes plaki - Mancare de fasole cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
/
Yigandes plaki - Mancare de fasole cu sos de rosii
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g fasole uscata cu bob mare 1 cana ulei de masline 2 cepe mari, tocate 4 catei usturoi tocati 3 rosii coapte, curatate de coaja si seminte, tocate (sau o cutie de rosii) 1 ardei gras verde, taiat rondele 1/2 cana patrunjel proaspat, tocat 3 foi de dafin sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se lasa fasolea la inmuiat, peste noapte, in apa rece. Se scurge bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se da in clocot si se fierbe 10 minute la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara si sefierbe alte 30-45 minute, pana cand boabele se fac fragede. Se scurge fasolea din nou si se transfera intr-o cratita.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, patrunjelul, ardeiul gras si se lasa sa se gateasca cateva minute. Se adauga sosul obtinut peste fasole si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper si se da la cuptor la 200 °C timp de o ora. Daca este nevoie se mai adauga apa.
Se serveste calda sau rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.