Yiu gwo gai ding – Pui cu alune caju

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Yiu gwo gai ding – Pui cu alune caju
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o reteta simpla, dar delicioasa, si puncteaza maxim la toate criteriile de apreciere proprii bucatariei chinezesti: culoare, aroma, gust si textura.
stelute
Ingrediente : 450 g carne de pui dezosata, fara piele, taiata bucatele de dimensiunea unei imbucaturi 3 linguri sos de soia light 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 3 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda timp de 20 de minute 2 linguri ulei de alune 4 feliute de radacina proaspata de ghimbir 1 lingurita usturoi tocat marunt 1 ardei gras rosu, taiat patratele de 2,5 cm 85 g alune caju, prajite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se marineaza carnea de pui, timp de 20 de minute, intr-un amestec de 2 linguri de sos de soia, vin de orez, zahar si sare.
Se storc bine de apa ciupercutele inmuiate si se feliaza subtire, aruncand tulpinile tari. Apa in care au fost inmuiate se pastreaza.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok, se adauga ghimbirul si se prajeste pana ce incepe sa miroasa. Se adauga carnea si se gateste 2 minute, pana ce incepe sa se faca aurie. Inainte ca puiul sa fie gatit, se scoate si se pune deoparte.
Intr-un wok curat se incinge restul de ulei si se prajeste usturoiul pana ce devine mirositor. Se adauga ciupercutele si ardeiul gras si se stir-fry 1 minut. Se adauga 2 linguri din lichidul in care au fost inmuiate ciupercile si se mai gateste 2 minute, pana ce se evapora apa. Se aduce din nou carnea in wok, se adauga restul de sos de soia si alunele caju si se stir-fry 2 minute, pana ce puiul este facut.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.