Youvetsi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Youvetsi
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din insula Creta.
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de vitel taiata in 5 bucati 500 g paste limbi de pasare (sau altele de mici dimensiuni) 2 foi de dafin 1 cutie de rosii decojite, pasate 1 cana ulei de masline 1 cana branza sarata rasa sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 5 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga bucatile de carne si se prajesc, pana se rumenesc un pic. Se adauga apoi rosiile, foile de dafin si putina apa si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, timp de 1 ora.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se scot cele 5 bucati de carne si se repartizeaza fiecare in cate 1 castron de ceramica; se repartizeaza si sosul de carne si pastele. Se adauga apa daca este necesar.
Se dau castroanele la cuptor, la foc mediu. Se scutura un pic pastele ca sa nu se lipeasca. Cu 2-3 minute inainte ca sa fie gata, se presara deasupra branza rasa.
Se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.