Yum makuea – Salata de vinete cu ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Yum makuea – Salata de vinete cu ceapa
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Reteta arata frumos cand este preparata cu o combinatie de vinete diferite. Indiferent ce tip se foloseste, trebuie taiate in bucati de aceeasi dimensiune, ca sa se gateasca uniform.
stelute
Ingrediente : 4 linguri de ulei de alune 1 ceapa, feliata 4 salote, tocate marunt 4 cepe verzi, feliate 350 g vinete, taiate cubulete 2 linguri de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 120 g smantana de cocos 3 linguri de apa o mana de frunze proaspete de coriandru, tocate cateva frunze de busuioc, tocate o mana de frunze proaspete de patrunjel, tocate 120 g frunze de ruccola 2 linguri de sos dulce de ardei iute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge jumatate din ulei intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc ceapa si salotele 1-2 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se scot inainte sa se rumeneasca si se pun deoparte.

Se prajesc vinetele, in transe daca este necesar, adaugand mai mult ulei, daca este nevoie, pana ce sunt crocante si rumenite.

Se readuce mixtura de ceapa in wok impreuna cu pasta de curry, sosul de soia si zaharul. Se adauga apoi smantana de cocos si apa si se gateste pana ce smantana s-a desfacut, iar zaharul s-a dizolvat. Se adauga busuiocul, patrunjelul si cea mai mare parte din coriandru.

Se amesteca frunzele de ruccola cu sosul dulce de ardei iute si se servesc alaturi de salata de vinete cu ceapa. Se orneaza cu frunzele de coriandru ramase.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.