Yum Ped Daeng – Salata de pui rosu

Cautare:
SMS Fotbal
salate / pasare
Yum Ped Daeng – Salata de pui rosu
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 jumatati de piepti de pui dezosati, circa 800 g in total, fara piele 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 2 linguri de ulei de alune 1 capatana de salata chinezeasca, taiata fideluta 175 g pak choy, rupta bucati 1/2 varza Savoy, taiata fideluta 2 salote, tocate marunt 4 catei de usturoi, pisati 1 lingura de otet de orez 2 linguri de sos dulce de ardei iute 2 linguri de sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 30 minute
Indicatii :

Se fac cateva despicaturi in pieptii de pui si se freaca bine cu pasta de curry. Se pun intr-un castron mare, se acopera si se lasa la marinat peste noapte, in frigider.
Se frrig pieptii sub grill-ul cuptorului timp de 8-10 minute, intorcandui o data, sau de doua ori, pana ce sunt facuti. Se pastreaza la cald.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry salata si verzele pana ce se inmoaie. Se adauga restul de ulei, salotele si usturoiul si se continua pana ce ceapa se inmoaie. Se adauga otet, sos de ardei iute si sos de soia. Se ia wok-ul de pe foc.
Se aranjeaza frunzele si varza pe 4 farfurii individuale. Se feliaza pieptii, se aranjeaza peste frunze si se stropesc cu sosul fierbinte. Se serveste salata imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.