Yum Ped – Salata de rata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Yum Ped – Salata de rata
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 piepti de rata, dezosati 1 lemongrass, rupt in trei bucati, apoi fiecare bucata taiata in jumatate, pe lungime 5 linguri de ulei de alune 2 linguri de ulei de susan 1 lingurita de sos de peste 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1/2 ananas proaspat, decojit si feliat 7-8 cm bucata de castravete, decojit, curatat de seminte si feliat 3 rosii, taiate felii 1 ceapa, taiata rondele subtiri 1 lamaie, sucul de la 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 15 ore 0 minute
Indicatii :

Se despacheteaza pieptii de rata si se lasa peste noapte, in frigider, ca pielea sa se usuce. A doua zi, se fac 5-6 taieturi oblice, in piele, cu atentie sa nu se strapunga total pieptul. taieturile trebuie sa aiba cam 1 cm adancime.
Se amesteca intr-un vas adanc 2 linguri de ulei cu lemongrass, ulei de susan, sos de peste, ardei iute si pasta de curry. Se adauga pieptii de rata si se amesteca bine. Se freaca bine carnea cu marinada, insistand la taieturi, apoi se lasa la marinat 2-3 ore, in frigider.
Se incinge intr-un wok, sau tigaie mare, 1 lingura de ulei si se prajeste rata, cu partea cu piele in jos, la foc mediu, timp de 3-4 minute, pana se pielea este rumenita si crocanta, iar interiorul este aproape facut.
Se intorc pieptii si se prajesc pana sunt bine rumeniti, iar carnea este facuta dupa gustul dvs.
Intre timp, se aranjeaza pe un platou ananasul, castravetele, rosiile si ceapa. Se amesteca restul de ulei cu suc de lamaie, usturoi si zahar si se toarna mixtura peste vegetale.
Se scot pieptii de rata din wok si se feliaza oblic; feliile trebuie sa aiba 3-4 cm grosime. Se aranjeaza feliile peste vegetale si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.