Yum Pla - Salata de peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Yum Pla - Salata de peste
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g file de peste (pangasius, salau, somn etc.), taiat cuburi de 2-3 cm 2 limete, sucul de la 3 linguri de ulei de alune 2 lingurite de sos de peste 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si feliati 75 g faina ulei, pentru prajit 1 salata Cos, rupta bucatele 1/4 varza alba, taiata fideluta 1 ceapa mica, feliata subtire 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun o mana de frunze de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune pestele intr-un castron. Se amesteca jumatate din sucul de limeta si din sosul de peste cu ulei de alune si ardei iuti. Se toarna mixtura in castron si se amesteca. Se acopera si se lasa pestele la marinat 1-2 ore.

Se asterne faina pe o farfurie. Se ridica pestele din marinada si se tavaleste prin faina. Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajeste pestele, in transe daca este necesar, pana se rumeneste peste tot. Se scoate si se scurge pe prosoape de hartie.

Se pun salata, varza si ceapa pe un platou. Se aranjeaza pestele deasupra.

Se amesteca intr-un castronel restul de suc de limeta si de sos de peste cu zahar si coriandru tocat. Se toarna acest dressing peste salata si se serveste imediat, cat pestele este cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.