Yum Puk Foi – Salata de legume julienne

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Yum Puk Foi – Salata de legume julienne
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 linguri de ulei de alune 225 g tofu cu verdeturi, taiat cubulete 1 ceapa rosie, feliata 4 cepe verzi, taiate bucati de 5 cm lungime 4 catei de usturoi, tocati 2 morcovi, taiati julienne 120 g fasole verde, curatata 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat fasiute 120 g broccoli, taiata florescente 1 dovlecel mare, taiat julienne 50 g muguri de fasole 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 4 linguri de sos de soia 1 lingura de otet de orez 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun cateva frunze de busuioc thailandez 350 g taitei vremicelli de orez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok si se prajesc cubuletele de tofu 3-4 minute, pana se rumenesc uniform. Se scot din ulei si se scurg pe prosoape de hartie.

Se pun in uleiul fierbinte din wok ceapa, usturoiul si morcovii si se stir-fry 1-2 minute inainte de a adauga restul vegetalelor, cu exceptia mugurilor de fasole. Se stir-fry 2-3 minute. Se adauga mugurii, apoi pasta de curry, sosul de soia, otetul, zaharul si frunzele de busuioc. Se gatesc 30 de secunde, amestecand continuu.

Se inmoaie taiteii in apa clocotita, sau bulion, timp de 2-3 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj; cand sunt fragezi, se scurg.

Se asaza vegetalele peste taitei, iar deasupra lor se pun cubuletele de tofu. Se orneaza cu cateva frunze de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.