Zaalouk - Salata egipteana de vinete

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Zaalouk - Salata egipteana de vinete
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg vinete 250 g rosii bine coapte, curatate de coaja si taiate cubulete 1 lingurita paprika 3 catei de usturoi tocati marunt 1 lamaie feliata, pentru ornat 1 lamaie, zeama de la 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt masline negre, pentru ornat patrunjel proaspat, pentru ornat sare piper negru macinat 4 linguri ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala vinetele si se gatesc in cuptor, la 160 °C, timp de 45 de minute. Se scot, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se taie apoi cubulete.
Se pun cubuletele de vinete intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, rosiile, putina sare si piper, paprika, ardei iute si usturoi. Se gateste totul la foc mic, timp de 30 de minute.
Se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine.
Se serveste salata calduta, ornata cu feliute de lamaie, patrunjel proaspat si masline negre.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.