Zitoune mehchi - Masline umplute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Zitoune mehchi - Masline umplute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Tunisienii folosesc masline de Soussa, sau Sfax, vestite pentru gustul lor. Sunt alese cele mai carnoase, numite akhdar.
stelute
Ingrediente : 800 g file de vita, taiat in 4 felii 1/2 lingurita de ienibahar 1 lingura de otet 150 g carne de vita, tocata 150 g masline verzi, foarte mari 2 oua batute 5 linguri de faina 1 lingura de capere sare piper negru, macinat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de ulei de masline 1 lingura pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1 cutie de rosii decojite, 500 g in total patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se prepara mai intai un sos de rosii; se incepe prin a cali ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei, intr-o cratita mare. Dupa 2 minute, se adauga harissa si rosiile. Se amesteca bine si se gateste 10 minute.
Se bat feliile de carne cu un ciocan de snitele.

Se adauga carnea in sosul de rosii impreuna cu jumatate din cantitatea de ienibahar, sare si piper.
Se adauga 3/4 cana apa, se acopera cratita si se fierbe incet, pana ce uleiul se ridica la suprafata. La sfarsit, se ia cratita de pe foc si se adauga otetul; se amesteca.

Se asezoneaza carnea tocata cu restul de ienibahar, sare si piper. Se amesteca bine.

Se oparesc maslinele in apa clocotita timp de 2-3 minute, apoi se scurg. Se clatesc in apa rece, apoi se usuca pe prosoape de hartie. Se taie maslinele in doua, se scot samburii si se umplu cu mixtura de carne tocata. Se ruleaza in palme, ca sa se inchida bine si se dau la frigider pentru 10 minute.

Se dau apoi maslinele prin ou batut, apoi se rostogolesc prin faina.

Se prajesc maslinele in ulei foarte fierbinte (uleiul trebuie sa fumege cand se adauga maslinele).
Se aranjeaza maslinele (cate 5-6 de persoana) pe farfurii, intre ele se pune o felie de carne. Deasupra, se toarna sos de rosii. Se garniseste cu capere si patrunjel. Se servesc fierbinti, cu paine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.