Zitounia – Miel cu maslin

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Zitounia – Miel cu maslin
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g gat de miel, fara oase 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate 3 1/2 linguri de ulei de masline 2 cepe, taiate rondele subtiri 2 lingurite de boia dulce 5 linguri de pasta de rosii 2 catei de usturoi, pisati 200 g masline verzi 1/2 lingurita de otet alb sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se taie gatul de miel bucati (cca. 50g fiecare). Se asezoneaza bucatile in mod uniform (pe toate partile) cu sare, piper si coriandru.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc rondelele de ceapa. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga carnea si se prajeste, amestecand, cca. 5 minute.
Se adauga boia, pasta de rosii si usturoi; se amesteca bine si se gateste pana ce sosul se face consistent. Se adauga atunci 1/2 cana apa, se acopera cratita cu un capac si se fierbe 1 ora.
Intre timp, se scot samburii din masline, iar acestea se taie felii. Se adauga in mancare cand carnea este foarte frageda. Se amesteca bine si se mai gateste 15 minute.
Inainte de a se servi, se adauga otetul si se amesteca bine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.