Termenul de condimente, sau mirodenii, a fost aplicat mai intai ingredientelor cu gust patrunzator si iute sau aromatic,
si aromelor parfumurilor si chiar ingredientelor folosite la imbalsamari. Astazi exista tendinta de a limita utilizarea
termenului doar la ingredientele folosite la mancaruri si bauturi, desi multe condimente au si utilizari aditionale,
in medicina si cosmetica.
O definitie destul de corecta a condimentelor ar fi : condimentele sunt ingrediente de origine vegetala care,
adunate in mancaruri si bauturi, confera aroma, gust textura si culoare, fara a avea valoare nutritiva.
Long Pepper
Lovage
Mace
Mahaleb Cherry
Marjoram
Mexican Pepperleaf
Mexican Tarragon
Mint
Mitsuba
Mugwort
Myrtle
Nasturtium
Negro Pepper
Nigella
Nutmeg
Oilseed pumkin
Olive
Onion
Orach
Orange
Oregano
Pandanus
Paprika
Parácress
Parsley
Peppermint
Perilla
Pine nuts
pistachio
Pomegranate
Poppy
Purslane
Red pepper
Rice paddy Herb
Rocket
Rose
Rosemary
Rue
Safflower
Saffron
Sage
Salad Burnet
Sassafras
savory
Saw leaf herb
Screw pine
sermountain
Sesame
Shallot
Sichuan pepper
Southernwood
Star Anise
Sumac
Tamarin
Tarragon
Tasmanian Pepper
Thai Basil
Thyme
Tonka Bean
Truffle
turmeric
Vanilla
Vietnamese Cinnamon
Vietnamese Coriander
Wasabi
Watercress
Water Pepper
Wattleseed
White mustard seed
White pepper
Zedoary