Ingrediente :
2-3 vinete medii
1/2 kg carne de miel, tocata
5 ardei grasi verzi
500 g iaurt
1 lingurita sare, sau dupa gust
2-4 catei de usturoi, pisati
2 linguri de boia iute (ardei rosu iute pisat)
3 linguri de unt
ulei, pentru prajit
Bucatarie etnica :
turceasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se amesteca iaurtul cu sare si usturoi. Se pune deoparte. Vinetele si ardeii se coc pe flacara aragazului, intorcandu-se frecvent, pana ce coaja lor incepe sa se carbonizeze, iar miezul este fraged. Se sareaza vinetele si se lasa sa se scurga. Ardeii se sareaza si se pun intr-o punga de plastic, inchisa ermetic; se lasa sa stea 15 minute in propriul abur. Se curata vinetele si ardeii de coaja si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare; se adauga carnea tocata si se prajeste 10-15 minute, pana ce este rumenita si gatita. Se topeste untul intr-o tigaie curata, se asauga boiaua si se amesteca rapid, la foc mediu. Pe un platou, se asaza vinetele si deasupra lor ardeii. Se toarna pe deasupra iaurtul cu usturoi si se amesteca. Carnea se pune deasupra, iar peste ea se toarna uleiul aromat cu boia iute.