Alivenci

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Alivenci
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g branza de vaci 4 oua 4 linguri de smantana 4 linguri de malai cernut 1 lingura de unt 2 linguri de faina unt, pentru uns tava
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu circa 100 ml de apa rece. Se amesteca malaiul cu 100 ml de apa rece.
Branza se freaca spuma cu ouale adaugate treptat, unul cate unul. Amestecul se sareaza si se adauga faina si malaiul batute cu apa.
Amestecul rezultat se omogenizeaza bine, amestecand cu o lingura de lemn, iar cand este gata se adauga o lingura de unt topit. Aluatul rezultat se lasa la temperatura camerei 1 ora, acoperit.
Se unge o tava cu unt si se toarna aluatul in tava. Se lasa sa stea in tava 30 minute, timp in care se incinge cuptorul la 180 °C.
Se coace amestecul din tava 15-20 de minute, sau pana cand este usor rumenit. Se scoate tava si se lasa la racorit.
Se taie apoi felii si se serveste cu smantana deasupra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.