Aluat pentru tarte – Pate brisée

Cautare:
deserturi / aluaturi
Aluat pentru tarte – Pate brisée
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana faina 1/4 lingurita sare 4 linguri unt taiat cubulete 3 linguri margarina 3-5 linguri apa rece 1 ou mare, batut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : franceza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 foi Durata : 12 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un castron mare se combina faina cu sare. Se adauga untul si margarina, apoi se adauga apa rece, cate o lingura, amestecand usor cu furculita, pana ce aluatul obtinut este inca umed, dar se tine legat.
Se modeleaza aluatul in forma de discuri, se ambaleaza in folii de plastic si se lasa in frigider peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Pe o suprafata presarata cu faina, se ruleaza aluatul ca sa se obtina cercuri de 28-20 cm diametru. Se asaza cercurile de aluat in forme de cuptor rotunde, apasand cu degetele coca ca sa adere la forma. Se debavureaza marginile foii de aluat, daca este cazul, lasand doar 2-3 cm foaie in exces care se indoaie si apoi se ciupesc cu degetele, formand margini decorative.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.