Anguinares ala polita - Mancare de anghinare cu cartofi si morcovi

Cautare:
fel principal / legume si fructe
Anguinares ala polita - Mancare de anghinare cu cartofi si morcovi
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 anghinare 3 lamai taiate in patru 6 cepe tocate 500 g cartofi curatati si taiati bucati 4-5 morcovi taiati in patru pe lungime, apoi taiati bucati 1 cana ulei 1 lingura faina 2 cani de apa 1 legatura de marar sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se curata anghinarea, eliminand partile tari ale frunzelor si cotorul. Se rad la exterior (dupa ce s-a taiat marginea tare a frunzelor) pentru a indeparta puful. Se freaca cu lamaie ca sa nu se innegreasca si se lasa in apa.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga anghinarea, morcovii, cartofii, sarea, faina, piperul si apa. Se fierbe timp de o ora la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Se poate servi atat calda, cat si rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.