Ardei iuti umpluti cu pasta de peste

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Ardei iuti umpluti cu pasta de peste
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Iuteala slaba a ardeilor completeaza excelent topping-ul aromat cu ghimbir.
stelute
Ingrediente : 225 g peste cu carne alba, tocat 2 linguri de ou batut 4-6 ardei iuti de iuteala medie, rosii si verzi ulei pentru prajit 2 catei de usturoi tocati marunt 1/2 lingurita de fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu o furculita 1 lingura sos de soia 1/2 lingurita zahar 1 lingura apa 1 lingurita radacina proaspata de ghimbir tocata sare piper alb 1/2 lingurita ulei de alune
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se combina ultimele 4 ingrediente intr-un castron si se marineaza pestele 30 de minute in acest amestec. Se adauga oul si se amesteca manual, pentru a obtine o pasta omogena.
Se taie ardeii iuti in jumatate, pe lungime, si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Se taie jumatatile in bucati de dimensiunea unei imbucaturi.
Se intinde pe fiecare bucata de ardei cam 1/2 lingurita din pasta de peste.
Se incinge bine un wok, se adauga mult ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga bucatile de ardei umplute si se prajesc pe ambele parti pana ce incep sa se rumeneasca. Se scurg pe prosoape de hartie si se pun deoparte.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok sau tigaie mare si adanca si se prajeste usturoiul, la foc iute, amestecand continuu, pana ce isi elibereaza aroma. Se adauga fasolea fermentata si se amesteca bine. Se adauga sosul de soia si zaharul, apoi bucatile de ardei iute. Se adauga apa, se acopera si se fierbe totul, la foc iute, cam 5 minute.
Se serveste mancarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.