Ingrediente :
1 kg aripi de pui, fara virfuri
2 linguri ulei de susan
3 cm bucata ghimbir dat prin razatoare
1 lingura usturoi tocat
1/4 cana suc de portocale concentrat
3/4 cana otet de orez
1/2 cana vin de orez
500 ml supa de pui
1 lingura amidon
1 cana apa rece
1 lingura seminte de susan negru
1/2 cana ceapa rosie tocata
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 50 minute
Indicatii :
Se pun aripile de pui intr-o oala, cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie carnea (cam o ora). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Se transfera supa rezultata intr-un castron, strecurata si degresata. Se extrage osul din aripa, fara a rupe carnea. Se incinge o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga uleiul de susan, iar cand acesta este fierbinte, se adauga ghimbirul, usturoiul, concentratul de portocala, otetul de orez, vinul sec si supa de pui. Se aduce amestecul la temperatura de fierbere. Intr-un castron, se amesteca amidonul in apa rece pana cand se dizolva. Se adauga in tigaie imediat ce sosul incepe sa fiarba, amestecand continuu. Cand sosul s-a ingrosat suficient pentru a imbraca lingura, se ia tigaia de pe foc. Se ajusteaza consistenta finala adaugand supa, dupa nevoie. Se frig in tigaie sau pe gratar aripile de pui fierte, pana cand pielea devine crocanta. Se dau aripile de pui prin sosul dulce si acru. Se presara seminte de susan si ceapa rosie tocata si se serveste fierbinte.