Bissara - Salata de legume cu ochiuri

Cautare:
salate / legume si fructe
Bissara - Salata de legume cu ochiuri
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se serveste fie ca gustare, fie ca fel principal. Aceasta varianta de bissara, foloseste ouale ca adaus nutritiv si ornamental.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, pisati 3 1/2 linguri de ulei de masline 1 lingura de pasta de rosii 2 rosii, curatate de coaja si de seminte, tocate marunt 4 oua 500 g boabe de fasole verde fava, din cutie, bine spalate si scurse sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se rumeneste ceapa in ulei, intr-o tigaie, timp de 4 minute.
Se adauga usturoiul, se amesteca si se caleste 2 minute.
Se adauga pasta de rosii si se amesteca bine.
Se adauga rosiile tocate, se asezoneaza cu sare si piper; se gateste cca. 5 minute. Se amesteca si se adauga 100 ml apa.
Se adauga boabele de fasole fava si se fierb 4-5 minute, pana se incinge bine.
Se sparg ouale, pe rand, intr-un castronel si apoi se adauga in cratita, unul cate unul. Se acopera cratita cu un capac si se fierb ouale 8 minute. Se scot apoi cu o spumiera.
Se aranjeaza salata de fava pe platouri individuale si se asaza deasupra cate un ochi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.