Intr-un vas mare cu apa se dizolva drojdia si zaharul si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga apoi 3 linguri de ulei de masline, 300 g faina si sarea; se amesteca bine de tot.
Se adauga 350 g faina si se framanta pana ce aluatul se aduna si poate fi desprins de pe peretii vasului.
Se presara faina pe suprafata de lucru (masa de bucatarie), se framanta din nou aluatul 5 minute si se adauga faina, pana ce aluatul devine neted si elastic. Se unge cu putin ulei un vas mare. Se pune bila de aluat in vas si se roteste pentru a acoperi intreaga suprafata a bilei cu un strat subtire de ulei. Se acopera vasul cu un servet de panza uscat si curat si se lasa sa creasca minim 1 ora, intr-un loc cald, pana ce volumul aluatului s-a dublat.
Se framanta inca o data aluatul si se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte se modeleaza sub forma unei bile si se mai lasa la odihna inca 15 minute.
Intre timp, se incalzeste cuptorul la 250 °C. Se iau trei forme mari de pizza (de 35 cm diametru), se ung cu ulei si se presara cu faina. Se intind bilele sub forma de foi circulare (blaturi) si se asaza in forma. Se ung cu ulei.
Blaturile se coc in partea inferioara a cuptorului, timp de 10-12 minute. Daca se formeaza bule de aluat pe suprafata blaturilor, se vor intepa cu furculita, ca sa iasa aerul.
Dupa ce s-au copt, blaturile se lasa la racit pe un gratar de lemn, apoi se impacheteaza in pungi de plastic.
Se pot pastra in congelator timp de 3 luni si se folosesc la pizza fara a fi decongelate mai inainte.