Bulgari de zapada

Cautare:
deserturi / prajituri
Bulgari de zapada
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 2/3 cana faina un varf de sare 1/3 cana zahar 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura coaja de lamaie rasa 3-4 linguri unt 3 oua 3-4 linguri smantana 2 linguri rom 2 cani ulei 2-3 linguri zahar pudra cernut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se cerne faina intr-un castron si se adauga sare, zahar, vanilie si coaja rasa de lamaie. Se adauga apoi untul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat omogen (cel mai bine, se foloseste un mixer electric).
Se adauga ouale, smantana si romul si se framanta bine de tot. Se strange aluatul sub forma unei bile mari si se lasa sa stea, la odihna, intr-un loc rece, timp de 1 ora.
Se taie aluatul in felii de 7-8 mm grosime care se ruleaza pe o suprafata presarata cu faina; se taie cercuri de dimensiunea unei farfurii pentru desert. Se fac 4-5 incizii lungi in centrul fiecarui cerc de aluat, lasand o margine de 12 mm de jur imprejur.
Se incinge uleiul. Cu o spatula de lemn sau teflon se transfera cercurile in tigaie. Se prajesc pana ce se fac aurii, se scurg bine de ulei si se presara din belsug cu zahar pudra.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.