Bucatarie etnica :
austriaca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 40 minute
Indicatii :
Se cerne faina intr-un castron si se adauga sare, zahar, vanilie si coaja rasa de lamaie. Se adauga apoi untul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat omogen (cel mai bine, se foloseste un mixer electric). Se adauga ouale, smantana si romul si se framanta bine de tot. Se strange aluatul sub forma unei bile mari si se lasa sa stea, la odihna, intr-un loc rece, timp de 1 ora. Se taie aluatul in felii de 7-8 mm grosime care se ruleaza pe o suprafata presarata cu faina; se taie cercuri de dimensiunea unei farfurii pentru desert. Se fac 4-5 incizii lungi in centrul fiecarui cerc de aluat, lasand o margine de 12 mm de jur imprejur. Se incinge uleiul. Cu o spatula de lemn sau teflon se transfera cercurile in tigaie. Se prajesc pana ce se fac aurii, se scurg bine de ulei si se presara din belsug cu zahar pudra.