Burritos cu peste

Cautare:
salate / peste si fructe de mare
Burritos cu peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 fileuri de peste cu carne alba 90 g orez cu bob lung 2 linguri de ulei de porumb 1 ceapa mica, tocata marunt 1 lingurita de pudra de annatto 1 ardei iute uscat, curatat de seminte si macinat 75 g fulgi de migdale 200 g cutie de rosii tocate, in suc propriu 150 g branza rasa Monterey Jack, sau Cheddar 8 tortillas de grau (20 cm diametru) (vezi reteta mai jos) patrunjel proaspat, pentru ornar feliute de limeta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge grill-ul cuptorului. Se frige pestele pe gratarul din cuptor uns cu ulei, timp de 5 minute, intorcandu-l o data. Se lasa apoi sa se raceasca, se indeparteaza pielea si se rupe bucatele cu o furculita. Se pune deoparte.
Intre timp, se pune orezul intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune capacul si se da in clocot. Se scurge, se spala si se mai scurge o data.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana se face moale si transparenta. Se adauga pudra de annatto si ardeiul iute si se gateste 5 minute.
Se adauga orezul, se amesteca bine, apoi se adauga pestele si fulgii de migdale. Se adauga rosiile cu suc cu tot. Se gateste totul la foc mediu pana cand sucul este abdorbit iar orezul este fraged. Se adauga branza si se ia cratita de pe foc.
Se incalzesc tortillas.
Se imparte umplutura intre tortillas si se impaturesc acestea ca sa se obtine niste plicuri. Se orneaza cu patrunjel proaspat si feliute de limeta. O salata verde este un acompaniament perfect.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.