Calamari cu ardei grasi

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Calamari cu ardei grasi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Acest curry este una dintre putinele retete thailandeze care foloseste iaurt. Acesta, alaturi de coriandru si chimion este un ingredient care arata influenta bucatariei indiene asupra celei thailandeze.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 lingura de ulei aromat cu ardei iute 2 salote, tocate 2-3 ardei iuti rosii, mari, curatati de seminte si tocati 2 linguri de boabe de coriandru, macinate 2 linguri de seminte de chimion, macinate 2,5 cm bucata de ghimbir proaspata, tocata 1 lingura de lemongrass, tocat marunt 3-4 radacini de coriandru, tocate 1 lingurita de sare 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 2 ardei grasi rosii, curatati si taiati bucatele 150 ml iaurt 750 ml calamari, curatati si feliati 1 limeta, sucul de la 120 g smantana de cocos 150 ml apa fierbinte
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun primele 11 ingrediente intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o pasta omogena.
Se pune pasta intr-un wok incins si se prajeste 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se stir-fry 1-2 minute.
Se adauga iaurtul si se da mixtura in clocot. Se adauga calamarii si se fierb 2-3 minute, apoi se adauga sucul de limeta, smantana de cocos si apa. Se fierbe totul incet, 2-3 minute, pana ce smantana de cocos se incorporeaza in amestec.
Se serveste curry-ul imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.