fel principal / peste si fructe de mare
Calamari cu ardei grasi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Acest curry este una dintre putinele retete thailandeze care foloseste iaurt. Acesta, alaturi de coriandru si chimion este un ingredient care arata influenta bucatariei indiene asupra celei thailandeze.
Ingrediente :
2 linguri de ulei de alune
1 lingura de ulei aromat cu ardei iute
2 salote, tocate
2-3 ardei iuti rosii, mari, curatati de seminte si tocati
2 linguri de boabe de coriandru, macinate
2 linguri de seminte de chimion, macinate
2,5 cm bucata de ghimbir proaspata, tocata
1 lingura de lemongrass, tocat marunt
3-4 radacini de coriandru, tocate
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun
2 ardei grasi rosii, curatati si taiati bucatele
150 ml iaurt
750 ml calamari, curatati si feliati
1 limeta, sucul de la
120 g smantana de cocos
150 ml apa fierbinte
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 30 minute
Indicatii :
Se pun primele 11 ingrediente intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o pasta omogena.
Se pune pasta intr-un wok incins si se prajeste 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se stir-fry 1-2 minute.
Se adauga iaurtul si se da mixtura in clocot. Se adauga calamarii si se fierb 2-3 minute, apoi se adauga sucul de limeta, smantana de cocos si apa. Se fierbe totul incet, 2-3 minute, pana ce smantana de cocos se incorporeaza in amestec.
Se serveste curry-ul imediat.
Taguri :
ulei de alune, salote, ardei iute, coriandru, chimion, ghimbir, lemongrass, coriandru, sare, zahar de palmier, ardei gras, iaurt, smantana de cocos, apa
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.