fel principal / peste si fructe de mare
Chiftele de peste picante
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g fulgi de peste (cod)
2 cani cu fasole lunga, tocata
1 lingura pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos)
6 frunze de limeta kafru, taiate fideluta (sau coaja rasa de la o limeta)
ulei de arahide (sau de porumb), pentru prajit
1 lingura de sos de peste
castravete taiat rondele, pentru garnitura
rosii taiate rondele, pentru garnitura
ananas taiat bucati, pentru garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se amesteca intr-un vas pestele, fasolea verde, pasta de curry si frunzele de limeta kafru. Se adauga apoi sosul de peste. Se framanta mixtura cu degetele si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se modeleaza chiftele si se aplatizeaza cat sa fie groase de 8 mm.
Se incinge ulei intr-un wok si se prajesc chiftelele (deep-fry) pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot cu o spumiera si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se transfera pe un platou, peste cateva foi de salata si se servesc impreuna cu o salata de rosii cu castraveti si ananas.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.