Se pun bucatile de cod intr-un platou mare, pe un singur strat. Se presara cu coaja rasa de limeta, se stropesc cu suc de limeta si 2 linguri de ulei de masline, se presara cu sare si piper. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa pestele in frigider, la marinat, timp de 1 ora.
Intre timp, se prepara piureul de ardei. Se ung jumatatile de ardei gras cu putin ulei de masline si se coc, asezate pe partea cu coaja, pe gratar. Cand coaja se carbonizeaza putin si se crapa, se iau de pe gratar. Ceapa se pune pe gratar intreaga, cu coaja cu tot. Se coace intorcand-o frecvent, pana se rumeneste.
Se lasa ardeii si ceapa sa se raceasca putin, cat sa poata fi manuite, apoi se decojesc folosind un cutit ascutit. Se pun ardeii, ceapa, usturoiul, ardeii iuti, painea si 3 linguri de ulei de masline intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se potriveste de sare.
Se scurg fripturile de cod din marinada si se frig pe gratar, timp de 8-10 minute, intorcandu-le o singura data, pana ce sunt rumenite bine.
Se servesc fripturile cu piureul de ardei, garnisite cu feliute de limeta, alaturi de tortillas de grau, sau paine crocanta.