Creveti cu lapte de cocos si orez jasmine

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu lapte de cocos si orez jasmine
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 ml supa de peste 200 g orez jasmine 1 1/2 lingura ulei de floarea-soarelui 1 catel de usturoi, tocat marunt 2,5 cm bucata radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 1 legatura ceapa verde, feliata foarte subtire 250 g florescente de broccoli, feliate suntire 12 creveti tiger, cruzi, decorticati, cu cozile lasate 1 limeta, sucul de la 1 lingura sos de peste 3 linguri coriandru proaspat, tocat 90 ml lapte de cocos sare si piper carlionti de miez proaspat de nuca de cocos (optional), pentru ornat feliute de limeta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se da supa in clocot, intr-o oala mare. Se adauga orezul, se acopera oala si se fierbe incet 10-12 minute, pana cand orezul s-a fragezit.
Intre timp, se infierbanta un wok, sau o tigaie mare, se adauga uleiul si se incinge. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa verde si se stir-fry 1 minut. Se adauga broccoli si se gateste 2 minute, apoi se adauga crevetii si se prajesc 2-3 minute, sau pana ce incep sa-si schimbe culoarea gri-albastruie in roz.
Se adauga sucul de limeta si sosul de peste si se stir-fry 30 de secunde, apoi se adauga coriandrul si sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine.
Se adauga la orez laptele de cocos si se amesteca bine. Se scoate orezul pe farfurii individuale, deasupra sa se asaza mixtura de creveti si broccoli, si se orneaza cu carlionti de nuca de cocos, daca se folosesc, si feliute de limeta. Se serveste mancarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.