fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu rozmarin si curry
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 crenguta de rozmarin, tocata (doar frunzele)
500 g creveti decorticati
3 linguri unt
5 catei usturoi zdrobiti
1 lingura curry
1/2 cana vin alb
1 lingura sos Worcestershire
1 lingurita piper
orez fiert cu legume, ca garnitura
salata verde, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
engleza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
2-3 portii
Durata :
0 ore 30 minute
Indicatii :
Se incalzeste o tigaie mare, se adauga unt, se inclina tigaia ca sa se intinda untul topit pe toata suprafata ei. Se adauga usturoiul, se prajeste 2-3 minute, pana se rumeneste. Intre timp, se presara curry peste creveti.
Crevetii se adauga in tigaie si se lasa 4-5 minute, amestecand ocazional, pana ce prind o culoare roz. Se scot din tigaie, se transfera pe un platou, se acopera si se lasa la cald.
Se adauga restul ingredientelor in tigaie si se soteaza 3 minute, pana ce lichidulse reduce la jumatate. Sosul ramas se toarna peste creveti.
Se serveste alaturi de orez cu bob lung si frunze de salata.